Nu kan du lämna synpunkter på vår nya och uppdaterade hållbarhetskriterier för kyckling-, kalkon- och hönskött
2022-11-25 | Under hösten har vi arbetat med att uppdatera och utveckla våra hållbarhetskriterier för kyckling- och kalkonkött. Du som prenumererar på vårt nyhetsbrev eller följer oss i sociala medier har säkert redan sett att vi nu välkomnar synpunkter det nya kriterieförslaget.
Vi vill gärna veta vad du tycker och ditt svar vill vi ha senast den 22:a december.
I det nya förslaget läggs hönskött till i produktgruppen. Det har varit efterfrågat eftersom hönskött upphandlas i ökad utsträckning. Du hittar också förslag på kriterium för utevistelse och långsamtväxande raser och vi har uppdaterat och skärpt kriterierna gällande antibiotika. Du kan läsa nyheten i sin helhet på vår webb, länken hittar du här nedanför. Där hittar du också det kompletta kriterieförslaget samt svarsformulär.
Vi önskar dig en trevlig helg och en riktigt glad första advent!
Bästa hälsningar,
Livsmedelsteamet
Nyhet: Tyck till om reviderade hållbarhetskriterier för kyckling-, kalkon och hönskött
Kriterieutkast externa synpunkter – hållbarhetskriterier för kyckling-, höns- och kalkonkött
Svarsformulär externa synpunkter – hållbarhetskriterier för kyckling-, höns- och kalkonkött
Tänk på att när du lämnar dina synpunkter kommer dina personuppgifter att registreras och behandlas av Upphandlingsmyndigheten.