Start

Måste man lämna in en egenförsäkran (ESPD) även vid omvänd utvärdering?

Hej,

Försvinner en leverantörs skyldighet att antingen ge in en egenförsäkran eller samtliga bevis som efterfrågas i upphandlingsdokumenten i samband med anbudet om man använder sig av omvänd anbudsprövning enligt 4 kap. 12 § LOU?

Anna

Publicerad 27 november 2017

Hej!

Nej, det gör den inte. En leverantörs skyldighet att ge in antingen en egenförsäkran eller samtliga bevis som efterfrågas i upphandlingsdokumenten i samband med anbudet eller anbudsförsäkran försvinner inte för att man använder sig av omvänd anbudsprövning enligt 4 kap. 12 § lagen om offentlig upphandling (LOU).

Källhänvisningar
4 kap. 12 § och 4 kap. 10 § punkterna 2–3 lag (2016:1145) om offentlig upphandling (LOU) – bestämmelserna om omvänd anbudsprövning reglerar endast i vilken ordning kontrollen av bevisen ska ske i förhållande till utvärderingen av anbud, inte när bevisen ska lämnas in.

Upphandlingsmyndigheten

27 november 2017 (Uppdaterat 12 januari 2021)

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 33 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd.