Är hållbarhetskriterierna på basnivå i nivå med svensk djurskyddslagstiftning?
Emelie
Publicerad 07 april 2021
![](https://kundo.se/site_media/avatar/TJMQSHgXyoA0.png?width=30)
Hej Emelie,
Nej, utgå inte ifrån att kriterierna på basnivå gällande kött motsvarar svensk djurskyddslagstiftning.
Använd istället de kravpaket i enlighet med Nationella livsmedelsstrategin som finns i Kriterietjänsten för nöt, gris, lamm/får och mjölk. Ytterligare beskrivning av kravpaketen finns i Kriterietjänsten.
Kravpaket inom kyckling saknas för närvarande men kommer att prioriteras i kommande förvaltning.
Ett långtgående krav som svensk kycklingråvara har möjlighet att uppfylla är nedanstående:
Observera att varken kravpaket eller enskilda kriterier garanterar svensk råvara.
Gör gärna ytterligare marknadsundersökning i Dabas genom avancerat sök på kravID.
Om något är oklart vänligen återkom.
Hälsningar
/Monica
Monica
Hållbarhetsspecialist
13 april 2021
Emelie
13 april 2021
![](https://kundo.se/site_media/avatar/TJMQSHgXyoA0.png?width=30)
Hej,
Det håller jag med om.
Men KravID ska även synas om du klickar på ett kriterium, exempelvis detta:
Utvecklingsarbete pågår för att om möjligt inkludera synligt kraviD redan i söklistan inom Livsmedel.
Vänliga hälsningar
/Monica
Monica
Hållbarhetsspecialist
29 april 2021
Fråga oss!
Från och med vecka 23 till och med vecka 33 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd.