Start

Är hållbarhetskriterierna på basnivå i nivå med svensk djurskyddslagstiftning?

Publicerad 07 april 2021
Kan man utgå ifrån att kriterierna på basnivå gällande kött är i nivå med svensk djurskyddslag?

Emelie

Publicerad 07 april 2021

Hej Emelie,

Nej, utgå inte ifrån att kriterierna på basnivå gällande kött motsvarar svensk djurskyddslagstiftning.
Använd istället de kravpaket i enlighet med Nationella livsmedelsstrategin som finns i Kriterietjänsten för nöt, gris, lamm/får och mjölk. Ytterligare beskrivning av kravpaketen finns i Kriterietjänsten.

Kravpaket inom kyckling saknas för närvarande men kommer att prioriteras i kommande förvaltning.
Ett långtgående krav som svensk kycklingråvara har möjlighet att uppfylla är nedanstående:


Observera att varken kravpaket eller enskilda kriterier garanterar svensk råvara.
Gör gärna ytterligare marknadsundersökning i Dabas genom avancerat sök på kravID. 

Om något är oklart vänligen återkom. 

Hälsningar
/Monica

Monica

Hållbarhetsspecialist

13 april 2021

Tack för svar. Jag noterar att krav-id inte står med bland kriterierna, bara om man laddar ner filen. Det hade underlättat om det syntes redan i listan.

Emelie

13 april 2021

Hej,

Det håller jag med om.
Men KravID ska även synas om du klickar på ett kriterium, exempelvis detta:



Utvecklingsarbete pågår för att om möjligt inkludera synligt kraviD redan i söklistan inom Livsmedel.

Vänliga hälsningar
/Monica

Monica

Hållbarhetsspecialist

29 april 2021

Kommentera

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt. Här kan du läsa om Upphandlingsmyndighetens policy för innehåll och personuppgifter i Frågeportalen.

Fråga oss!

Från och med vecka 23 till och med vecka 33 når du Frågeservice via chatt måndag och fredag klockan 9–12 och via telefon tisdag–torsdag klockan 9–12. Vecka 28 och 29 är Frågeservice helt stängd.