Är hållbarhetskriterierna på basnivå i nivå med svensk djurskyddslagstiftning?
Emelie
Publicerad 07 april 2021
Hej Emelie,
Nej, utgå inte ifrån att kriterierna på basnivå gällande kött motsvarar svensk djurskyddslagstiftning.
Använd istället de kravpaket i enlighet med Nationella livsmedelsstrategin som finns i Kriterietjänsten för nöt, gris, lamm/får och mjölk. Ytterligare beskrivning av kravpaketen finns i Kriterietjänsten.
Kravpaket inom kyckling saknas för närvarande men kommer att prioriteras i kommande förvaltning.
Ett långtgående krav som svensk kycklingråvara har möjlighet att uppfylla är nedanstående:
Observera att varken kravpaket eller enskilda kriterier garanterar svensk råvara.
Gör gärna ytterligare marknadsundersökning i Dabas genom avancerat sök på kravID.
Om något är oklart vänligen återkom.
Hälsningar
/Monica
Monica
Hållbarhetsspecialist
13 april 2021
Emelie
13 april 2021
Hej,
Det håller jag med om.
Men KravID ska även synas om du klickar på ett kriterium, exempelvis detta:
Utvecklingsarbete pågår för att om möjligt inkludera synligt kraviD redan i söklistan inom Livsmedel.
Vänliga hälsningar
/Monica
Monica
Hållbarhetsspecialist
29 april 2021
Fråga oss!
Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar.