Start

Storköksutrustning - Diskmaskiner

Energi- och vattenförbrukning är de stora miljöbelastningarna för diskmaskiner. Genom att använda diskmaskinen korrekt, det vill säga med rätt inställningar och rätt lastade korgar för den disk som ska diskas, så kan diskmaskinen användas optimalt.

Filtrering

Miljömål
Agenda 2030
Nivå
Typ
Jämför kriterier
Storköksutrustning - Diskmaskiner
Ladda nerBeskrivning
Minskad vattenmängd vid slutsköljningBasnivåTeknisk specifikation11510
Återanvändning av diskvattenBasnivåTeknisk specifikation11511
IsoleringsmaterialBasnivåTeknisk specifikation10072:1
Värmeåtervinning av överskottsångaBasnivåTeknisk specifikation10848:1
Värmeåtervinning av överskottsångaAvancerad nivåTeknisk specifikation10848:1
LjudnivåBasnivåTeknisk specifikation10062:1
Utbildning för miljöanpassad användning av storköksutrustningBasnivåSärskilda kontraktsvillkor11507
Begränsning av biocider (antibakteriella ämnen)BasnivåTeknisk specifikation10074:1
Hållbara leveranskedjorAvancerad nivåSärskilda kontraktsvillkor11239
Arbetsrättsliga villkor enligt ILO:s kärnkonventionerBasnivåSärskilda kontraktsvillkor11238