Stekbord - energianvändning
Nivå: Basnivå
Kravet bidrar till minskade värmeförluster, vilket bidrar till ökad energieffektivitet.
Innehållet på denna sida har inte uppdaterats efter Konkurrensverkets ställningstagande 2024:1 om kostnadsfri tillgång till upphandlingsdokument, som berör användningen av standarder och standardavtal i offentlig upphandling. Läs mer här
Kriterieinformation
- Typ:
- Teknisk specifikation
- Id:
- 10089
- Grupp:
- Storköksutrustning - Ugnar, spisar och stekbord
- Engelska:
Kriterietext
Stekbord ska vara försedda med lock.
AMA-rubrik
Skriv in kravtext under aktuell kod och rubrik i AMA Hus 21:
XLC.4 Kontaktstekningsapparater
XLC.41 Stekbord
Förslag till bevis
Leverantören ska på begäran kunna uppvisa något av exempelvis följande:
- Produktinformationsblad som visar att kravet uppfylls.
AMA-rubrik
Skriv in verifikatstext under följande koder och rubriker i AMA Hus 21:
YXH.3 Driftinstruktioner för utrustning och maskiner för stordriftberedning, tillagning eller servering av livsmedel
YXM.1 Dokumentation av miljöpåverkan av varor och material i hus
YXN.2 Underlag för miljöbedömning för verksamhetsanknutna inredningar och utrustningar
Förslag till uppföljning
Kontrollera att de stekbord som levererats enligt kontraktet är försedda med lock. Det kan göras genom att kontrollera produktinformationsblad.
Information om kriteriet
Stekbordets lock ska användas för att minska energispill. Vid bredare stekbord (>80 cm) bör dessutom minst 2 värmezoner finnas. Fördelen med sådana är att då kan halva stekbordet slås på när endast halva ytan behövs för att på så sätt spara energi.
Miljömål
Motiv
Vid användning av lock på stekbord minskade värmeförluster, vilket bidrar till ökad energieffektivtet.
Versionshistorik
Versionsdatumet talar om när hållbarhetskriteriet skapades eller senast uppdaterades. Senast granskad talar om när vi senast kontrollerade att hållbarhetskriteriet fortfarande är aktuellt.
- Aktuellt KravID
- 10089
- Versionsdatum
- 2014-03-27
- Senast granskad
- 2022-03-23