Start

Jämför kriterier

Här kan du jämföra olika kriterier och nivåer mellan varandra, för att se vilka som passar bäst att använda i din upphandling. Du kan jämföra upp till tre kriterier.

Jämför kriterie 1, formuläret skickas in automatiskt när ett alternativ har valts

Hälsoredovisningssystem - kyckling och kalkon

Krav ID
10903:3
Kriterienivå
Basnivå
Kriterietyp
Särskilda kontraktsvillkor
Kravtext

Det ska under hela avtalstiden finnas dokumentation för råvara från kyckling och kalkon som visar att råvaran har producerats med beaktande av förebyggande hälsoparametrar för djurvälfärd som minst omfattar:

  • Kontroll av fothälsa och åtgärder för att minimera förekomst av fotskador. 
  • Beläggningsgrad om max 36 kg/m2 för kyckling.  
  • Beläggningsgrad om max 40 kg/m2 för kalkoner som väger mindre än 7 kilo och 45 kg/m2 för kalkoner som väger 7 kilo eller mer.
  • Rutiner och åtgärder enligt kontrollprogram som minimerar Campylobacter och samtliga salmonellaserotyper i uppfödningen.
  • Rengöring mellan djuromgångarna.

Hälsoparametrarna ska följas upp på ett systematiskt sätt, orsaker till exempelvis uppkomna fotskador eller smittor ska analyseras, avvikelser ska dokumenteras och leda till lämpliga åtgärder i samråd med en veterinär eller produktionsrådgivare för att avhjälpa problemen.

Jämför kriterie 2, formuläret skickas in automatiskt när ett alternativ har valts
Jämför kriterie 3, formuläret skickas in automatiskt när ett alternativ har valts