Det ska under hela avtalstiden finnas dokumentation för råvara från kyckling och kalkon som visar att råvaran har producerats med beaktande av förebyggande hälsoparametrar för djurvälfärd som minst omfattar:
- Kontroll av fothälsa och åtgärder för att minimera förekomst av fotskador.
- Beläggningsgrad om max 36 kg/m2 för kyckling.
- Beläggningsgrad om max 40 kg/m2 för kalkoner som väger mindre än 7 kilo och 45 kg/m2 för kalkoner som väger 7 kilo eller mer.
- Rutiner och åtgärder enligt kontrollprogram som minimerar Campylobacter och samtliga salmonellaserotyper i uppfödningen.
- Rengöring mellan djuromgångarna.
Hälsoparametrarna ska följas upp på ett systematiskt sätt, orsaker till exempelvis uppkomna fotskador eller smittor ska analyseras, avvikelser ska dokumenteras och leda till lämpliga åtgärder i samråd med en veterinär eller produktionsrådgivare för att avhjälpa problemen.