Hållbarhetskriterier för Kravpaket nötkött Nationella livsmedelsstrategin | Upphandlingsmyndigheten
Start

Kravpaket nötkött Nationella livsmedelsstrategin

En livsmedelsstrategi för Sverige anger att: Den offentliga upphandlingen av livsmedel och måltidstjänster bör användas för att bättre styra mot och motsvara samhällets ambitioner och lagar inom djurskydd och miljö.1 Ett sätt för upphandlande organisationer att arbeta mot detta mål är genom att ställa krav i sin upphandling av livsmedel.

Filtrering

Miljömål
Agenda 2030
Nivå
Typ
Jämför kriterier
Kravpaket nötkött Nationella livsmedelsstrategin
Ladda nerBeskrivning
Operativa ingrepp med bedövning - nötkött och mjölkBasnivåTeknisk specifikation10916:4
Betesdrift och utevistelse - nötköttBasnivåTeknisk specifikation10435:2
Grovfoder till kalvar - nötkött och mjölkBasnivåTeknisk specifikation11385
Bedövning vid slakt - köttBasnivåTeknisk specifikation10763:1
Ansvarsfull antibiotikaanvändning - kött och mjölkBasnivåTeknisk specifikation11398
Transport av djur till slaktBasnivåTeknisk specifikation10762:1
Utfodring vid uppstallning före slaktAvancerad nivåTeknisk specifikation11534
Foder utan GMO-innehållSpjutspetsnivåTeknisk specifikation10422:3