Hållbarhetskriterier för Nötkött | Upphandlingsmyndigheten
Start

Nötkött

Det är stor variation i vilken miljö- och klimatpåverkan som produktionen av nötkött ger upphov till, beroende på hur och var produktionen sker. Upphandlande myndigheter som ställer krav på hållbarhetsaspekter i sin upphandling av produkter av nötkött kan bidra till en mer miljö- och klimatmässigt hållbar nötköttsproduktion med gott djurskydd.

Filtrering

Miljömål
Agenda 2030
Kategori
Nivå
Typ
Jämför kriterier
Nötkött
Ladda nerBeskrivning
EU-ekologisk varaBasnivåTeknisk specifikation11009
Ekologisk vara - tillägg nötköttAvancerad nivåTeknisk specifikation10235:2
Information om råvarans ursprung - köttBasnivåTeknisk specifikation11527
Bedövning vid slakt - köttBasnivåTeknisk specifikation10763:1
Transport av djur till slaktBasnivåTeknisk specifikation10762:1
Utfodring vid uppstallning före slaktAvancerad nivåTeknisk specifikation11534
Operativa ingrepp med bedövning - nötkött och mjölkBasnivåTeknisk specifikation10916:4
Operativa ingrepp med bedövning och smärtlindring - nötkött och mjölkAvancerad nivåTeknisk specifikation11393
Ansvarsfull antibiotikaanvändning - kött och mjölkBasnivåTeknisk specifikation11398
Betesdrift och utevistelse - nötköttBasnivåTeknisk specifikation10435:2
Naturbeteskött - Betesdrift på naturbetesmark - nötköttSpjutspetsnivåTeknisk specifikation10769:1
Grovfoder till kalvar - nötkött och mjölkBasnivåTeknisk specifikation11385
Minskad klimatpåverkan från produktionen - nötkött och mjölkAvancerad nivåTeknisk specifikation11394
Mer hållbart producerad fodersojaBasnivåTeknisk specifikation11113:1
Mer hållbart producerad palmolja i foderSpjutspetsnivåTeknisk specifikation11395:1
Foder utan GMO-innehållSpjutspetsnivåTeknisk specifikation10422:3