Start

Kycklingkött

Kött från kyckling, kalkon och höns orsakar låga utsläpp av växthusgaser per kilo kött i jämförelse med annat kött, men mer än för vegetabilier. Vid produktion av kycklingkött har fodret en stor inverkan på köttets klimatpåverkan. Djurhälsa och djurskydd är också viktiga hållbarhetsaspekter att ta hänsyn till vid upphandling.

Filtrering

Miljömål
Agenda 2030
Kategori
Nivå
Typ
Jämför kriterier
Kycklingkött
Ladda nerBeskrivning
EU-ekologisk varaBasnivåTeknisk specifikation11009
Ekologisk vara - tillägg kyckling, höns och äggAvancerad nivåTeknisk specifikation10448:4
Information om råvarans ursprung - köttBasnivåTeknisk specifikation11527
Transport av djur till slakt - kyckling, kalkon, hönsBasnivåTeknisk specifikation10417:2
Kompetens för transport av djur till slakt - kyckling, kalkon, hönsBasnivåTeknisk specifikation11561
Bedövning vid slakt - kyckling, kalkon, hönsBasnivåTeknisk specifikation10418:3
Ej näbbtrimning - kyckling, kalkon, hönsBasnivåTeknisk specifikation10420:2
Ansvarsfull antibiotikaanvändning - kyckling, kalkon, hönsBasnivåSärskilda kontraktsvillkor11245:1
Minimerad antibiotikaanvändning - kycklingAvancerad nivåSärskilda kontraktsvillkor11246:1
Hälsoredovisningssystem - kyckling och kalkonBasnivåSärskilda kontraktsvillkor10903:3
Raser med begränsad tillväxthastighet- kycklingSpjutspetsnivåTeknisk specifikation11559
Mer hållbart producerad fodersojaBasnivåTeknisk specifikation11113:1
Foder utan fiskråvara - kycklingBasnivåTeknisk specifikation11560
Foder utan GMO-innehållSpjutspetsnivåTeknisk specifikation10422:3